'Italiaanse toptransfer lonkt voor Koopmeiners: kampioen Napoli is serieus'

'Italiaanse toptransfer lonkt voor Koopmeiners: kampioen Napoli is serieus'

25-06-2023 12:34
49

Teun Koopmeiners geniet serieuze belangstelling van Napoli, zo meldt La Gazzetta dello Sport. De 25-jarige Nederlander is samen met Lazar Samardzic (Udinese) in beeld om Tanguy Ndombele en Diego Demme te vervangen bij de Italiaans kampioen.

Napoli weet dat er aan steunpilaren als Kim Min-jae en Victor Osimhen wordt getrokken, maar zelf is I Partenopei momenteel vooral druk bezig om het middenveld te versterken. De club wil nieuwe trainer Rudi Garcia zo sterk mogelijke opties geven in de jacht op titelprolongatie. 

Wedden

Meer odds

Koopmeiners wordt geprezen om zijn veelzijdigheid en zijn trap- en passtechniek. Voor Atalanta Bergamo scoorde hij het afgelopen seizoen tien keer en gaf hij vier assists in de Serie A. De Oranje-international is een belangrijke schakel voor La Dea, dat inzet op een transfersom van dertig miljoen euro. Volgens La Gazzetta wacht Napoli nu op het juiste moment om een bod uit te brengen. Het contract van Koopmeiners loopt nog tot medio 2025.

Het is niet voor het eerst dat Koopmeiners in verband wordt gebracht met een transfer in Italië. Naar verluidt toonden ook Juventus, Internazinale en AC Milan al belangstelling. Hij maakte in de zomer van 2021 voor veertien miljoen de overstap van AZ naar Atalanta. 

Napoli neemt deze zomer afscheid van Ndombele, die na een huurperiode terugkeert naar Tottenham Hotspur. Daarnaast lijkt Demme op weg naar Hertha BSC. Ook de toekomst van Piotr Zielinski is niet helemaal zeker in het Stadio Diego Armando Maradona, al zou de Pool zijn in 2024 aflopende contract nog kunnen verlengen tegen een lager salaris.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!