Ajax-middenvelder Kudus gaat weer met Ghanese ereprijs aan de haal

Ajax-middenvelder Kudus gaat weer met Ghanese ereprijs aan de haal

26-06-2023 13:26
26

Mohammed Kudus is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Speler van het Jaar van Ghana. De smaakmaker van Ajax kreeg de prijs uitgereikt door Asamoah Gyan, de voormalige ster van The Black Stars.

Kudus beleefde een moeizaam seizoen met Ajax, dat als derde eindigde in de Eredivisie en in Europa al snel was uitgespeeld. De 22-jarige dribbelaar onttrok zich op persoonlijk vlak wel enigszins aan de malaise. In dertig Eredivisie-duels, waarvan negentien als basisspeler, scoorde hij elf keer en gaf hij vier assists. Ook in de Champions League toonde hij zich met vier goals en twee assists.

Bij Ghana is Kudus ook een vaste waarde. Zo scoorde hij twee keer in het groepsduel met Zuid-Korea (2-3) op het WK. Het levert hem opnieuw de prijs voor beste voetballer van Ghana op. De Ajacied troeft KRC Genk-aanvaller Joseph Paintsil en RC Lens-middenvelder Salid Abdul Samed af. Mogelijk vertrekt de aanvallende middenvelder deze zomer wel uit Amsterdam. Brighton & Hove Albion en Manchester United worden met hem in verband gebracht.