'Opvallende twist: Sparta ontvangt volgende afwijzing voor trainerspositie'

'Opvallende twist: Sparta ontvangt volgende afwijzing voor trainerspositie'

28-06-2023 09:53 Laatste update: 09:59
81

Fred Rutten wordt toch niet de nieuwe trainer van Sparta Rotterdam, meldt De Telegraaf. De clubloze coach leek hard op weg te zijn naar een dienstverband op Het Kasteel, maar geeft toch de voorkeur aan een buitenlands avontuur.

Dinsdagavond kwam naar buiten dat Rutten en Sparta dicht bij een akkoord waren. Een move van de Gelderlander naar de Rotterdamse club gaat er dus toch niet van komen, zo klinkt het. Rutten wil graag buiten Nederland aan de slag als trainer, waardoor Sparta opnieuw verder moet kijken.

Eerder ving de nummer zes van de Eredivisie al bot bij Gregg Berhalter, Ron Jans en Danny Blind. Door het vertrek van Maurice Steijn naar Ajax is Sparta naarstig op zoek naar een nieuwe coach, omdat de voorbereiding op het nieuwe seizoen over niet al te lange tijd alweer begint.

Afgelopen seizoen was Rutten nog als assistent van Ruud van Nistelrooij werkzaam bij PSV. Die samenwerking verliep niet altijd even soepel. Uiteindelijk vertrok Van Nistelrooij, waardoor Rutten in de laatste Eredivisie-speelronde aan het roer stond bij PSV. Onder hem wisten de Eindhovenaren zich te verzekeren van de tweede plek en dus een ticket voor de voorrondes van de Champions League.