Kogel door de kerk: Ajax laat Ünüvar vlieguren opdoen bij FC Twente

Ajax laat Ünüvar definitief vlieguren opdoen bij Twente: 'Heb gelijk 'ja' gezegd'

30 juni 2023 om 16:04
Laatste update: 30 juni 2023 om 16:45

Naci Ünüvar speelt volgend jaar op huurbasis voor FC Twente. Dat maakt de Amsterdamse club via de officiële kanalen bekend. De middenvelder tekent voor een jaar op huurbasis en er is geen optie tot koop opgenomen in het contract.

De aanvallende middenvelder speelde vorig jaar op huurbasis voor Trabzonspor, maar hij keerde vanwege een blessure eerder terug. Inmiddels is hij volledig hersteld en is hij de vierde aanwinst van FC Twente. Youri Regeer en Younes Taha werden eerder al overgenomen. Ook Manfred Ugalde gaat zeer binnenkort zijn handtekening zetten onder een vierjarig contract bij de Tukkers.

Ünüvar is in ieder geval blij met zijn tijdelijke overstap. "FC Twente is een heel mooie club, ik kijk er naar uit om maandag aan de voorbereiding te beginnen. De club heeft goede supporters, speelt thuis altijd in een mooi vol stadion en de manier van spelen spreekt mij aan. Vorig jaar was ik ook in gesprek met FC Twente, maar toen is het er niet van gekomen. We hebben altijd wel contact gehouden. Toen Twente weer kwam heb ik zonder twijfel ja gezegd."

Ook vertrekkend technisch directeur Jan Streuer is in zijn nopjes. "Ünüvar is een zeer talentvolle speler die aanvallend op meerdere posities kan spelen. Hij is net twintig jaar en voor zijn leeftijd heeft hij al de nodige ervaring in het betaald voetbal. Nu is het moment dat hij de kans krijgt om zich in de Eredivisie te laten zien."