'Twente gaat Ünüvar huren van Ajax, optie tot koop onbespreekbaar voor Mislintat'

'Twente gaat Ünüvar huren van Ajax, optie tot koop onbespreekbaar voor Mislintat'

24 juni om 19:18
Laatste update: 24 juni om 19:20

FC Twente gaat definitief aan de haal met Naci Ünüvar. Dat verzekert De Telegraaf zaterdagavond. Twente gaat de talentvolle aanvaller annex middenvelder voor een jaar huren van Ajax. Voor directeur Sven Mislintat was een optie tot koop echter onbespreekbaar.

Eerder op zaterdag meldde TC/Tubantia al dat Twente een oogje heeft op Ünüvar. De Telegraaf weet nu zelfs dat de huurdeal al beklonken is. Twente is momenteel bezig met het afronden van het papierwerk, waarna de transfer wereldkundig gemaakt kan gaan worden.

Twente waagde ook een poging om een optie tot koop op Ünüvar te bedingen, maar dat was onbespreekbaar voor Mislintat. Daardoor wordt de jeugdinternational van Turkije nu dus alleen verhuurd. In Enschede wordt Ünüvar in ieder geval herenigd met Youri Regeer. De twee komen uit dezelfde lichting van de Ajax-opleiding. Mogelijk wordt Anass Salah-Eddine ook weer teamgenoot van Ünüvar, al is daar nog geen duidelijkheid over.

Bij Ajax ligt Ünüvar nog drie jaar vast. De club heeft nog altijd vertrouwen in het talent. Vorig seizoen werd de twintigjarige creatieveling al verhuurd aan Trabzonspor, maar daar kwam hij amper aan de bak. Wegens een blessure keerde Ünüvar uiteindelijk ook eerder terug naar Amsterdam.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!