Nummer vier AZ en nummer zes Sparta sluiten deal: verdediger naar Rotterdam

Nummer vier AZ en nummer zes Sparta sluiten deal: verdediger naar Rotterdam

03-07-2023 12:15
9

Tijs Velthuis maakt definitief de overstap van AZ naar Sparta. De 21-jarige centrumverdediger tekent een contract tot medio 2026, met een optie voor nog een jaar. Dat melden de Rotterdammers maandag.

Velthuis maakte in 2019 de overstap van FC Twente naar AZ. Een jaar later schoof hij van AZ O19 door naar de Alkmaarse beloften. Voor Jong AZ speelde hij in totaal 61 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Zijn debuut in de hoofdmacht maakte hij in november 2020 tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Real Sociedad, toen hij in de slotfase inviel.

Veel perspectief was er door de concurrentie van talenten als Wouter Goes en Maxim Dekker desondanks niet voor Velthuis, die het afgelopen seizoen op huurbasis actief was bij NAC Breda. Bij de Brabanders was de voormalig jeugdinternational een vaste waarde en kwam hij tot 31 wedstrijden. Daarmee speelde hij zich ook in de kijker van Sparta, dat een opvolger zocht voor Adil Auassar. Op Het Kasteel wordt hij in principe de stand-in van Mike Eerdhuijzen.

Technisch directeur Gerard Nijkamp is blij met de komst van Nijhuis. "In Tijs zagen wij een speler waarin we veel potentie zien. Met zijn 21 jaar is hij nog jong en weten we zeker dat Tijs zich bij ons verder kan ontwikkelen. Daarnaast liet hij afgelopen seizoen bij NAC zien dat hij zich staande kon houden, nu kan hij werken om zich verder te ontwikkelen richting de Eredivisie."

Na Django Warmerdam, Pelle Clement, Saïd Bakari en Sergi Rosanas geldt Velthuis als de vijfde zomerversterking van De Kasteelclub.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!