Tien mogelijke Bijlow-opvolgers: stadsgenoten, Barça-goalie en Serie A-'veteraan'

Tien mogelijke Bijlow-opvolgers: stadsgenoten, Barça-goalie en Serie A-'veteraan'

07-07-2023 16:35 Laatste update: 17:07
39

Voor veel Feyenoord-fans zou het een domper zijn, maar de kans is nog steeds aanwezig dat Justin Bijlow deze zomer vertrekt. Manager Erik ten Hag wil hem graag naar Manchester United halen en met alleen Timon Wellenreuther achter de hand, is het voor de Rotterdammers verstandig een vervanger te halen. VoetbalPrimeur denkt met de clubleiding mee over een opvolger van de Oranje-doelman.

Opties in de Eredivisie

Nick Olij (27 jaar, Sparta)
De 27-jarige doelman uit Haarlem speelde afgelopen seizoen bij Sparta Rotterdam de beste uit zijn carrière en dat moet ook in Rotterdam-Zuid opgevallen zijn. Olij is net als Bijlow niet de langste keeper (Olij 1,84 meter, Bijlow 1,88 meter), maar ze staan allebei bekend om hun katachtige reflexen. Voor Olij zal wel een transfersom moeten komen, aangezien hij nog tot 2026 vastligt op Het Kasteel.

Lars Unnerstall (32 jaar, FC Twente)
Een andere keeper die uitblinkt in de Eredivisie is Lars Unnerstall van FC Twente. De Duitse doelman wordt al jaren gezien als een betrouwbare sluitpost en hij hield ook dit seizoen de Tukkers regelmatig op de been. Zo was Unnerstall de doelman die afgelopen Eredivisie-seizoen het vaakst de nul hield: zestien van de 33 Eredivisie-wedstrijden. De lange Duitser kende al een periode bij een topclub, maar bij PSV kon hij nooit een plekje onder de lat veroveren. Zijn grootste nadeel is wel dat hij al 32 is, maar dat hoeft voor een keeper niet direct een probleem te zijn.

Stijn van Gassel (26 jaar, Excelsior)
Nog een doelman die afgelopen seizoen in Rotterdam actief was. Stijn van Gassel was dé uitblinker bij Excelsior en was een enorme schakel in de handhaving van de Kralingers. De 26-jarige keeper hield acht keer de nul en heeft nog maar een contract tot 2024. Qua niveau is het wel een enorme stap omhoog, dus wellicht is Van Gassel een optie voor de toekomst. Hij kan wel met Wellenreuther concurreren, als de Duitser het vertrouwen van de club krijgt.

Andries Noppert (29 jaar, SC Heerenveen)
De volgende doelman uit de Eredivisie is Andries Noppert. Na het WK in Qatar behoeft zijn naam geen introductie meer. De Toren van Joure werd verbazingwekkend genoeg de vaste keeper van toenmalig bondscoach Louis van Gaal en deed dat niet onverdienstelijk. Na het toernooi raakte Noppert geblesseerd, maar alsnog kwam hij tot acht clean sheets in achttien Eredivisie-wedstrijden. Zijn contract loopt nog tot medio 2024, dus er zal alsnog een som op tafel moeten komen voor de doelman.

Joel Drommel - (26 jaar, PSV)
Het is een risico, maar voor een relatief laag bedrag zou ook Joël Drommel een goede concurrent zijn voor Timon Wellenreuther onder de lat bij Feyenoord. De doelman is de laatste jaren geen eerste keus meer en blunderde regelmatig in zijn tijd bij PSV. Toch liet hij afgelopen bekertoernooi zien, dat hij wel een betrouwbare keeper kan zijn. Zijn marktwaarde wordt nu op 2,5 miljoen euro geschat en Drommel wil zelf ook wel weg, mocht hij de concurrentiestrijd met Walter Benítez niet winnen.

Opties in het buitenland

Daniel Peretz - (22 jaar, Maccabi Tel Aviv)
De 22-jarige Daniel Peretz is een voormalig transfertarget van Ajax, maar ook bij Feyenoord kan de doelman goed passen. De jonge Israëliër keepte op deze leeftijd al 97 wedstrijden in het betaald voetbal en ook Olympique Marseille wilde hem al vastleggen. De jonge goalie kan goed meevoetballen, maar is ook een uitstekende lijnkeeper. Volgens datakenners is hij een goede optie voor Feyenoord, omdat zijn groeipotentieel hoger is dan die van Bijlow. Qua speelstijl lijken de twee erg op elkaar. De marktwaarde van Peretz wordt op dit moment geschat op 2,5 miljoen euro.

Arnau Tenas - (22 jaar, FC Barcelona)
De 22-jarige Arnau Tenas keept al zijn hele leven in de opleiding van Barcelona. De Spanjaard staat binnenkort onder de lat in de finale van het EK O21, daarna zal hij beslissen over zijn toekomst. De doelman is transfervrij, maar Barcelona wil hem wel bij de club houden. Mocht Feyenoord tussendoor toe kunnen slaan, dan halen ze een veelzijdige doelman binnen die er erg goed opstaat in Spanje. Tenas is een echte leider in het veld en hij deinst ook niet terug om risico in zijn spel te leggen en katachtige reddingen te maken.

Maduka Okoye - (23 jaar, Watford)
Maduka Okoye maakte in 2022 de overstap van Sparta na Watford, nadat hij twee jaar lang indruk maakte op Het Kasteel. De in Duitsland geboren Nigeriaan zat vorig jaar regelmatig op de bank in Engeland, maar in zijn tijd bij Sparta liet hij zien wat voor goede keeper de boomlange sluitpost is. Afgelopen seizoen stond hij slechts twee duels onder de lat. Okoye, vaste doelman van de Nigeriaanse nationale ploeg, beschikt nog over een contract tot medio 2027.

Carlos Acevedo - (27 jaar, Santos Laguna)
Het is algemeen bekend dat Dennis te Kloese, algemeen directeur van Feyenoord, goede banden heeft in het Mexicaanse voetbal. De komst van Carlos Acevedo is dan ook niet ondenkbaar. De 27-jarige doelman wordt als één van de beste keepers van Mexico gezien en hij keept al zijn hele leven bij Santos Laguna. Het lijkt voor de doelman tijd voor een mooie transfer, maar hij heeft nog een contract tot 2027. Acevedo is slechts 1.84 meter, maar zijn lengte compenseert hij met geweldige reflexen. Zijn huidige marktwaarde wordt rond de vijf miljoen euro geschat, mede omdat hij al zes interlands speelde voor Mexico.

Bartlomiej Dragowski - Spezia (25 jaar, Spezia)
Bartlomiej Dragowski is voor de Italiaanse voetbalkenners geen onbekende naam. De Poolse doelman, met het uiterlijk van een viking, degradeerde afgelopen seizoen met Spezia uit de Serie A. Ondanks zijn leeftijd (25), speelde hij al 129 wedstrijden op het hoogste niveau in Italië. Met zijn 1.91 meter en, bij tijden, enorme baard is Dragowski een echte persoonlijkheid in het doel. Met hem haal je een bak ervaring en een jonge keeper die vrij compleet is als sluitpost. Hij heeft nog een contract tot 2025 in Italië en zijn marktwaarde wordt rond de 4,5 miljoen euro geschat.