'Ajax strijdt met Overmars om Ivoriaanse middenvelder: Zweden willen 3 miljoen'

'Ajax strijdt met Overmars om Ivoriaanse middenvelder: Zweden willen 3 miljoen'

08-07-2023 09:58
101

Ajax heeft zijn oog laten vallen op Amane Romeo. Scouts van de Amsterdammers bekijken de twintigjarige middenvelder van BK Häcken, meldt de doorgaans betrouwbare Zweedse krant Aftonbladet.

Naast Ajax zouden ook Royal Antwerp FC en KRC Genk contrete interesse tonen in Romeo. De Ivoriaan speelde dit seizoen tot dusver dertien duels in de Zweedse Allsvenskan, waarin hij twee keer scoorde en twee assists gaf. Naar verwachting verlangt Häcken zo'n 2,5 à 3 miljoen euro.

Romeo speelt sinds begin 2022 in Europa, toen de Zweedse club hem overnam van Mimosas in zijn geboorteland. Hij staat te boek als een dynamische middenvelder die veel arbeid levert, maar ook technisch goed onderlegd is. "Ik voetbalde altijd op straat met mijn vrienden. Pas op mijn veertiende kwam ik bij een club terecht", zei hij eerder in een interview op de website van Häcken.

Romeo ziet Andrés Iniesta als zijn grote voorbeeld. "Ik hou van Iniesta, omdat hij een goede techniek heeft. En ik hou ook van Kevin De Bruyne, Sergio Busquets en N'Golo Kanté. Busquets vanwege zijn rust, De Bruyne vanwege zijn passes en Kanté omdat hij overal te vinden is. Ik wil dat ook."