Bosz-tijdperk officieel begonnen: jeugdig PSV opent voorbereiding met nederlaag

08-07-2023 16:33
103

Peter Bosz is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om tijdens zijn officieuze debuut als PSV-trainer te winnen. Zonder grote namen als Luuk de Jong en Xavi Simons verloren de Eindhovenaren het oefenduel met het Belgische Sint Truiden met 1-2.

Bosz gaf eerder deze week aan dat Luuk de Jong de eerste aanvoerder van van PSV blijft. De 32-jarige spits was er zaterdagmiddag echter niet bij, waardoor de aanvoerdersband naar Olivier Boscagli ging. Jason van Duiven kreeg van Bosz de kans in de punt van de aanval als directe vervanger van De Jong.

Met nieuwbakken-aanwinst Ricardo Pepi als toeschouwer creëerde PSV in de eerste 35 minuten twee kansen. Van Duiven werd gevaarlijk na een goede actie en Jeremy Antonisse, het afgelopen halfjaar nog op huurbasis uitkomend voor FC Emmen, produceerde een schot.

Niet veel later kwam PSV uit een rebound op achterstand. Joël Drommel, die onder Bosz wil proberen eerste doelman te worden in Eindhoven, pakte in eerste instantie nog de gegeven strafschop, maar vervolgens werd de bal alsnog tegen de touwen gewerkt.

PSV wist de schade pas in de tweede helft te repareren. Anwar El Ghazi, een bekende van Bosz tijdens hun gezamenlijke tijd bij Ajax, maakte de 1-1. De vleugelaanvaller stifte fraai raak en tekende daarmee voor het eerste PSV-doelpunt van het nieuwe seizoen.

Gedaan was het nog niet, want in de slotfase kwam Sint Truiden opnieuw op voorsprong. Daar bleef het bij, wat betekent dat de ploeg van Bosz begint met een verliespartij. Volgende week zaterdag moeten Bosz en co. weer aan de bak. Dan is het Oostenrijkse FC Blau-Weiß Linz de sparringpartner.