Ajax en Feyenoord zien Mexicanen voorlopig niet terug na bereiken halve finale

09-07-2023 08:08
49

Edson Álvarez en Santiago Gimenez hebben met Mexico de halve finale van de Gold Cup bereikt. El Tri was in de kwartfinale eenvoudig Costa Rica de baas met 2-0.

Orbelín Pineda (strafschop) en Érick Sánchez maakten na rust de doelpunten voor de Mexicanen. Ajacieden Jorge Sánchez en Edson Álvarez stonden in de basis. Feyenoord-spits Gimenez viel twintig minuten voor tijd in. Door de zege keert het drietal voorlopig nog niet terug naar Nederland. Mexico neemt het in de halve eindstrijd op tegen de winnaar van het duel tussen Guatemala en Jamaica.

Ook Panama plaatste zich voor de laatste vier door Qatar met liefst 4-0 te verslaan. Ismael Díaz maakte in de tweede helft een hattrick. De volgende tegenstander van Panama komt uit de kraker tussen de Verenigde Staten en Canada.