Kopverbod in oefenduel met Feyenoord: 'Dan kwam er een bal en dacht ik: kut'

Kopverbod in oefenduel met Feyenoord: 'Dan kwam er een bal en dacht ik: kut'

09-07-2023 17:56
27

Bram van Polen maakte zaterdag tegen Feyenoord zijn rentree na zijn zware hersenschudding, maar de captain van de promovendus speelde wel met een kopverbod. Ook doet Van Polen een mooi boekje open over de promotiehuldiging van PEC, die hij wegens zijn kwetsuur moest missen.

Zaterdag oefende PEC in Rotterdam tegen Feyenoord (3-1). Van Polen werd na één helft gewisseld. "Dat was van te voren afgesproken, ook met het oog op mijn hersenschudding", zegt van Polen voor de camera van ESPN. "Ik mocht nog geen ballen koppen, ik weet niet of je dat is opgevallen. Het was wel een beetje raar, af en toe. Dat er een bal kwam en ik dacht: kut, ik mag niet koppen. Ik mag dat nog een weekje even niet."

In de allerlaatste speelronde liep Van Polen zijn hersenschudding en gebroken oogkas op. Daardoor moest hij de promotiehuldiging laten schieten. "We zaten toen midden in een verhuizing en verbouwing, dus ik was toen in een vakantiehuisje. Ik heb de tv toen op vijf meter afstand aangezet, maar ik kon met mijn linkeroog niet kijken en met mijn rechteroog alleen een beetje knijpen. Toen heb ik echt één, misschien twee minuten gekeken, daarna was het huilen."

"Dat kwam helemaal niet door de emoties, maar ik trok het niet en ben daarna weer mijn slaapkamer in gedoken", gaat Van Polen verder. "Ik ben er altijd vrij nuchter in: het is wat het is. Ik moest er op dat moment ook echt niet aan denken. Ik kan dan wel heel zielig thuis gaan zitten en lopen huilen dat ik er niet bij kon zijn, maar ja, het is even niet anders."