'PSV onderhandelt met City Group en weet dat de portemonnee getrokken moet worden'

'PSV onderhandelt met City Group en weet dat de portemonnee getrokken moet worden'

10-07-2023 21:30
184

PSV weet wat er betaald moet worden om ook komend seizoen te kunnen beschikken over Sávio. De Eindhovenaren zijn op dit moment in onderhandeling met de City Football Group, het moederbedrijf achter Manchester City.

Sávio werd recent - na een huurperiode van één seizoen - uitgezwaaid door PSV. De negentienjarige aanvaller maakte onlangs bij Brazilië O20 een dusdanig goede indruk, dat de technische leiding in Eindhoven nog een jaar over hem wil beschikken. PSV zet bij de City Group in op huur met optie tot koop, meldt het Eindhovens Dagblad.

Wedden

Meer odds

AS Roma en SC Braga zijn eveneens in de markt voor Sávio, maar de hoofdrolspeler wil zelf graag terug naar PSV. De Eindhovenaren weten dat er bij huur een huursom moet worden betaald, klinkt het. Voor de optie tot koop gelden flinke bedragen. 'Voor 85 procent van zijn transferrechten moet vijftien miljoen euro worden afgerekend en voor zeventig procent van de rechten nog altijd twaalf miljoen euro', schrijft het ED.

Momenteel wordt er gewerkt aan een deal. De kans van slagen is nog onduidelijk, evenals de mogelijkheden voor PSV om de som naar beneden te halen. Mede door blessureleed en interlandverplichtingen gedurende het seizoen kwam Sávio het afgelopen seizoen tot slechts acht wedstrijden voor PSV. Daarnaast speelde hij negen duels voor Jong PSV. In de hoofdmacht kwam hij tot twee assists.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!