'Toch geen Dost voor PEC Zwolle: ex-AZ-spits komt over uit Oostenrijk'

'Toch geen Dost voor PEC Zwolle: ex-AZ-spits komt over uit Oostenrijk'

12-07-2023 18:24
33

PEC Zwolle gaat zich versterken met Ferdy Druijf. De 25-jarige spits komt over van Rapid Wien, meldt De Stentor. Hij is al onderweg naar Zwolle om de laatste details rond de transfer af te ronden.

Volgens de regionale krant gaat Druijf op huurbasis aan de slag bij de promovendus. De 1.90 meter lange afmaker doorliep de jeugdopleiding van AZ, maar mede door concurrentie van Myron Boadu veroverde hij geen basisplaats in het eerste elftal. Namens de Alkmaarse beloften maakte hij wel indruk in de Keuken Kampioen Divisie met veertig goals en vijf assists in 69 wedstrijden.

Druijf vertrok in januari 2022 naar Rapid Wien, dat na een halfjaar op huurbasis één miljoen euro voor hem betaalde. Eerder werd hij al verhuurd aan NEC en KV Mechelen. Voor de Oostenrijkers speelde Druijf het afgelopen seizoen dertig duels, waarin hij zeven keer scoorde en zes assists gaf. Hij kampte echter ook met enkele blessures, waardoor hij nu elders speeltijd mag opdoen.

Daardoor mag Druijf het namens PEC Zwolle in de Eredivisie laten zien. De Blauwvingers benaderden eerder Bas Dost, maar zijn komst lijkt nu van de baan.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - mét Rik Elfrink!