FC Emmen slaat toe en strikt bekende Eredivisie-spits voor de strijd om promotie

FC Emmen slaat toe en strikt bekende Eredivisie-spits voor de strijd om promotie

13-07-2023 12:30
65

Piotr Parzyszek moet FC Emmen aan de doelpunten gaan helpen in de strijd om promotie. Dat meldt de degradant van vorig jaar via de officiële kanalen. Parzyszek is bekend uit zijn eerdere periodes bij De Graafschap en PEC Zwolle.

Parzyszek tekent transfervrij een contract bij de ploeg van trainer Fred Grim. Zijn verbintenis loopt voor minimaal één jaar, met de optie voor nog een extra seizoen. Afgelopen jaargang kwam Parzyszek uit voor Leganés op het tweede niveau van Spanje. Hij kwam tot nul doelpunten in tien wedstrijden, waardoor de Spanjaarden besloten zijn contract niet te verlengen.

Wedden

Meer odds

De centrumspits werd geboren in Polen, maar trok op zijn zesde al naar Nederland. Hij kwam uit voor verschillende jeugdelftallen, waaronder die van Vitesse. Uiteindelijk belandde hij in het profvoetbal bij De Graafschap. Na verschillende buitenlandse avonturen keerde hij in 2016 terug in Doetinchem, waarna PEC Zwolle hem overnam. In totaal speelde hij 129 officiële wedstrijden in Nederland en daarin scoorde hij 63 keer.