Voormalig Manchester City-back Mendy vrijgesproken van verkrachting en aanranding

Voormalig Manchester City-back Mendy vrijgesproken van verkrachting en aanranding

14-07-2023 22:35 Laatste update: 15-07-2023 16:50
108

Benjamin Mendy is vrijdag vrijgesproken van twee zaken van aanranding en verkrachting. Daardoor laat de Britse rechtbank opnieuw aanklachten tegen de linksback vallen, aangezien hij eerder dit jaar voor rechtbank stond en van zes andere aanklachten werd vrijgesproken. 

Vorige maand moest Mendy zich verdedigen voor de twee zaken, die in januari niet behandeld konden worden. De jury slaagde er toen namelijk niet in om een unaniem oordeel te vellen. Uiteindelijk pakte de uitspraak uit in het voordeel van Mendy, die in tranen was toen hij na een beraad van drie uur het vonnis hoorde. Mendy wilde na afloop van de zitting slechts één woord kwijt aan de pers. "Alhamdulillah", ofwel: "Met dank aan God."

Ook advocaat Jenny Wiltshire was aanwezig voor de televisiecamera's. "Dit is de tweede keer dat meneer Mendy door een jury is berecht en niet schuldig is bevonden. Hij is verheugd dat beide jury's tot de juiste uitspraken zijn gekomen", zei Wiltshire, die vroeg om de privacy van Mendy te respecteren. "Zodat hij kan beginnen met het opnieuw opbouwen van zijn leven."

Mendy verliet in 2017 AS Monaco voor een stap hogerop bij het grote Manchester City. De Engelse topclub betaalde maar liefst 57,5 miljoen euro voor de linksback. Vorige maand liep zijn contract in Manchester af, waardoor hij transfervrij is.