'FC Utrecht bereikt akkoord en maakt bijna één miljoen over naar Go Ahead'

'FC Utrecht bereikt akkoord en maakt bijna één miljoen over naar Go Ahead'

17-07-2023 11:38 Laatste update: 11:53
115

Isac Lidberg staat voor een transfer binnen de Eredivisie. De 24-jarige Zweed maakt de overstap van Go Ahead Eagles naar FC Utrecht, meldt het doorgaans goed ingevoerde Aftonbladet

Volgens de Zweedse krant ondergaat Lidberg in de komende dagen de medische keuring, waarna hij gepresenteerd zal worden in de Domstad. FC Utrecht zou zo'n negen ton voor hem betalen. De bonkige spits speelde twee jaar voor Go Ahead, dat hem transfervrij overnam van Gefle IF. Het afgelopen seizoen was hij goed voor zeven doelpunten en vijf assists. Vooral met zijn tomeloze inzet veroverde hij de harten in Deventer.

Go Ahead Eagles speelde al in op een vertrek van Lidberg, die ook in verband werd gebracht met clubs uit Engeland, Frankrijk en Duitsland. Victor Edvardsen kwam onlangs over van Djurgardens. Van hem zijn op De Adelaarshorst hoge verwachtingen.

FC Utrecht houdt nog rekening met een vertrek van Eredivisie-topscorer Tasos Douvikas. Met Bas Dost vertrok de stand-in van de Griek bovendien transfervrij. De Domstedelingen versterkten zich deze zomer al met Mattijs Branderhorst, Marouan Azarkan, Adrian Blake, Souffian El Karouani, Mats Seuntjens, Ole Romeny en Zidane Iqbal. Ook werden Can Bozdogan, Anthony Descotte en Modibo Sagnan definitief vastgelegd.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Dirk Kuyt!