'Premier League-transfer lonkt voor Maatsen: Chelsea wil 25 miljoen'

'Premier League-transfer lonkt voor Maatsen: Chelsea wil 25 miljoen'

19-07-2023 18:40
34

Ian Maatsen staat in de belangstelling van West Ham United. De 21-jarige linksback zou kunnen vertrekken bij Chelsea, maar moet wel een fors bedrag opleveren.

Volgens The Guardian verlangt de Engelse topclub minimaal twintig miljoen pond, omgerekend ruim 25 miljoen euro. Maatsen maakte het afgelopen seizoen veel indruk op huurbasis bij Championship-kampioen Burnley. In 39 competitieduels was de Nederlander goed voor vier goals en zes assists. Manager Vincent Kompany wil hem dan ook behouden na de promotie, maar er is de nodige concurrentie.

Onder meer West Ham zit op het vinkentouw en wil zich melden bij Chelsea als Aaron Cresswell naar Wolverhampton Wanderers vertrekt. The Blues hebben overigens nog geen definitief besluit over de toekomst van Maatsen genomen. De voormalig jeugdspeler van Feyenoord en PSV maakt een goede indruk op Mauricio Pochettino, maar door de aanwezigheid van Ben Chilwell, Marc Cucurella en Lewis Hall is de kans op veel speeltijd gering. Voor het juiste bedrag lijkt een transfer daarom bespreekbaar.

The Guardian meldt dat ook Edson Álvarez nog in beeld is bij West Ham. De Mexicaan van Ajax is echter niet de enige kandidaat voor het middenveld. Ook João Palhinha (Fulham), James Ward-Prowse (Southampton), Amadou Onana (Everton) en Youssouf Fofana (AS Monaco) prijken op het lijstje.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Emile Schelvis!