Van de Beek is het gespreksonderwerp in Engelse tabloids, ook Fernandes reageert

Van de Beek is het gespreksonderwerp in Engelse tabloids, ook Fernandes reageert

19-07-2023 21:25
56

In de Engelse tabloids gaat het veel over Donny van de Beek, nadat hij Manchester United eigenhandig aan een oefenoverwinning op Olympique Lyon hielp. De middenvelder uit Nijkerkerveen kan rekenen op complimenten.

Tegen Lyon begon Van de Beek op de bank, maar al vroeg in de tweede helft produceerde hij de enige treffer van de wedstrijd. Dat zorgde voor ontlading bij het opleidingsproduct van Ajax. 'Het juichen van Van de Beek liet zien hoe belangrijk dit doelpunt voor hem was, zelfs in een vriendschappelijke wedstrijd', schrijft The Athletic.

Van 90Min krijgt Van de Beek een 7 als rapportcijfer voor zijn 45 minuten tegen Olympique Lyon. 'Na een stijlvolle afwerking volgde een emotionele celebration. Je kunt niet anders dan opmerken dat hij dit nodig had.' Van The Sun krijgt de Oranje-international zelfs een 8. 'Van de Beek plaatste zijn United-teamgenoten in zijn schaduw met zijn schitterende goal.'

Het lokale Manchester Evening News deelt eveneens een 8 uit aan Van de Beek. 'Hij scoorde met een werkelijk uitstekende volley, waardoor United de wedstrijd wist te winnen. Van de Beek leek erg blij met het feit dat hij weer scoorde.' Ook Sky Sports is enthousiast door de goal van de Nederlander. 'In zijn eerste United-optreden sinds januari viel hij op met een geweldige volley.'

Bruno Fernandes, die dit seizoen waarschijnlijk de aanvoerdersband draagt bij United, zette Van de Beek in een Instagram Story ook nog in het zonnetje. 'Ik ben erg blij om je weer terug te zien op het veld, waar je direct een geweldige goal maakt', schrijft de Portugees.