AZ rondt opnieuw miljoenentransfer af: 'Heel jammer dat ik de club ga verlaten'

AZ rondt opnieuw miljoenentransfer af: 'Heel jammer dat ik de club ga verlaten'

20-07-2023 09:18
69

Het doet Milos Kerkez pijn om AZ al na anderhalf jaar te verlaten. Donderdagochtend werd zijn transfer naar Bournemouth beklonken. Directeur voetbalzaken Max Huiberts spreekt zijn bewondering uit over de Hongaarse linksback.

Na Sam Beukema (Bologna) en Tijjani Reijnders (AC Milan) is Kerkez de derde basisspeler die Alkmaar verlaat. Naar verluidt ontvangt AZ achttien miljoen euro voor de Hongaarse linksback. "Ik vind het heel erg jammer dat ik deze mooie club ga verlaten", reageert Kerkez tegenover de clubkanalen van AZ. "Helemaal omdat mijn carrière hier begon te groeien. Eerst tijdens de wedstrijden van Jong AZ en daarna met het eerste."

"Ik heb mijzelf hier kunnen ontwikkelen tot de speler die ik nu ben. Iedereen heeft me hier echt geaccepteerd", gaat Kerkez verder. "Mijn tijd hier is onvergetelijk. Ik wil de fans en alle medewerkers bedanken. AZ en de fans zitten voor altijd in mijn hart."

Huiberts vindt dat Kerkez zijn transfer meer dan heeft verdiend. "Milos heeft zich in korte tijd ontzettend goed ontwikkeld. Het is bewonderenswaardig om te zien hoe snel hij zulke grote stappen heeft gemaakt. Net als bij Tijjani, was dit seizoen het jaar van zijn doorbraak. Zijn tomeloze energie en drive waren prettig om in de groep te hebben. Na zo'n ontwikkeling was het voor ons geen verrassing dat meerdere clubs geïnteresseerd waren. We blijven Milos volgen in zijn carrière en wensen hem veel succes in Engeland."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Emile Schelvis!