Utrecht hoopt op langer verblijf: 'Deze jongen heeft gigantische toekomst'

Utrecht hoopt op langer verblijf: 'Deze jongen heeft gigantische toekomst'

21-07-2023 07:48
47

Niet Taylor Booth of Tasos Douvikas, maar Can Bozdogan wordt gezien als het grootste talent van FC Utrecht. De Domstedelingen hopen hem deze zomer te behouden, want volgens Voetbal International is de belangstelling niet gering.

FC Utrecht huurde Bozdogan het afgelopen seizoen van Schalke 04, waarna de koopoptie werd gelicht. De 22-jarige Duitse middenvelder met Turkse roots ligt nu tot medio 2026 vast in De Galgenwaard. Voorlopig lijkt hij niet bezig met een vertrek. "Om heel eerlijk te zijn: je weet het natuurlijk nooit in voetbal", reageert hij tegenover VI. "Maar ik heb het echt naar mijn zin bij deze club. Dit is goed voor mijn ontwikkeling."

Bozdogan geldt met zijn bravoure en voetballende vermogen als de motor van FC Utrecht. Mark van der Maarel is onder de indruk. "Hij heeft bravoure in zijn spel", vertelt de routinier. "Ja, dat gaat soms nog wel fout, maar dat moet je incalculeren. Het gaat om de juiste balans. Daar werken we met z’n allen hard aan."

"Eén ding is zeker en dat is dat Can overtuigd is van zijn eigen kunnen. Generatie Z, hè?", vervolgt Van der Maarel. "Begrijp me niet verkeerd, hij leeft voor zijn vak. Het is een echte prof. Hij heeft een missie en daar hoort een bepaalde overtuiging bij. Hij weet zelf precies hoe het allemaal werkt. Dat is prima, want hij levert. Ik vind het een bijzondere. Die jongen heeft een gigantische toekomst voor zich."

Bozdogan gold al op jonge leeftijd als groot talent in Duitsland en doorliep bijna alle nationale jeugdelftallen. In 2019 besloot Schalke zeven ton voor hem te betalen aan FC Köln. Het degradatievoetbal in Gelsenkirchen bemoeilijkte een doorbraak, maar tijdens een huurperiode bij Besiktas speelde hij onder meer al in de Champions League.

Het afgelopen seizoen pikte Utrecht hem op. In 24 Eredivisie-duels was hij goed voor één doelpunt en zes assists.