Eiting meldt zich ziek: Volendam en Twente zoeken naar oplossing

Eiting meldt zich ziek: Volendam en Twente zoeken naar oplossing

22-07-2023 12:47 Laatste update: 14:22
255

Carel Eiting stuurt duidelijk aan op een breuk met FC Volendam. De 25-jarige middenvelder heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar FC Twente en heeft zich daarom ziekgemeld voor de oefenwedstrijd van de Volendammers tegen KV Kortrijk, meldt Voetbal International. Dat nieuws is inmiddels bevestigd.

FC Volendam en FC Twente raakten in conflict over de transfer van Eiting. De Tukkers dachten hem voor vier ton op te kunnen pikken, maar in het vissersdorp reageerden ze verbolgen op dat bod. De Noord-Hollanders menen dat de ex-Ajacied 2,4 à 2,8 miljoen euro waard is. Een vermeende transferclausule, die al dan niet geldig is, lijkt de grote boosdoener.

Volendam lichtte bovendien een optie in het contract van Eiting, maar dat kan volgens de speler en zijn management nog helemaal niet, zo schreef De Telegraaf al. VI meldt nu dat beide clubs met elkaar in gesprek zijn om alsnog tot een zo soepel mogelijke oplossing te komen. Nu Eiting zaterdagmiddag ontbreekt is de kans groot dat hij zijn laatste duel voor Volendam al heeft gespeeld.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Edwin Winkels & Daniel Reyes!