'AZ gaat bliksemtransfer snel afronden: vervanger Reijnders komt van Benfica'

'AZ gaat bliksemtransfer snel afronden: vervanger Reijnders komt van Benfica'

22-07-2023 18:12
77

AZ heeft Tiago Dantas zo goed als binnen. De 22-jarige Portugees, die als opvolger van Tijjani Reijnders geldt, is reeds in Alkmaar om de laatste formaliteiten af te ronden. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Dantas komt op huurbasis over van Benfica, maar de Alkmaarders bedingen ook een optie tot koop. De middenvelder staat al jaren te boek als groot talent in eigen land. Deze zomer was hij nog aanvoerder van Jong Portugal tijdens het EK O21. Hij stond dan ook in de basis tijdens het groepsduel met Jong Oranje (1-1).

Wedden

Meer odds

Dantas debuteerde ook al in 2019 in het eerste elftal van Benfica, maar zijn echte doorbraak in Lissabon bleef uit. Door de forse concurrentie kon hij onder Roger Schmidt niet op veel speeltijd rekenen. Daardoor werkt de Portugese kampioen nu mee aan een deal met AZ. In het AFAS Stadion was behoefte aan vers bloed door het vertrek van Reijnders (AC Milan) en de verhuur van Zico Buurmeester (PEC Zwolle) en Peer Koopmeiners (Almere City FC).

Het jeugdproduct van O Glorioso werd in 2020 al eens verhuurd aan Bayern München, waarvoor hij twee duels in de Bundesliga speelde. De afgelopen seizoenen was hij op huurbasis actief bij Tondela in eigen land en bij PAOK Saloniki uit Griekenland. Voor die laatste club kwam hij tot 23 optredens.

Nog zonder Dantas oefende AZ zaterdag tegen Club Brugge. De ploeg van coach Pascal Jansen won met 2-1.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Edwin Winkels & Daniel Reyes!