'Mogelijk nog een AZ-hereniging bij Feyenoord: Boadu in beeld als opvolger Danilo'

'Mogelijk nog een AZ-hereniging bij Feyenoord: Boadu in beeld als opvolger Danilo'

25-07-2023 15:52
284

Naast Calvin Stengs kan Arne Slot bij Feyenoord herenigd worden met nóg een speler uit zijn AZ-periode. Het Algemeen Dagblad meldt dat Myron Boadu in beeld is om het gat op te vullen dat is ontstaan door het vertrek van Danilo.

Het AD maakte dinsdag bekend dat Danilo definitief vertrekt bij Feyenoord. De Braziliaan verkast voor een bedrag van maximaal ruim zes miljoen euro naar Rangers FC, waar hij zijn handtekening onder een vijfjarige verbintenis zet. Feyenoord gaat dat geld gebruiken om een concurrent voor Santiago Gimenez te halen. Boadu wordt als optie gezien, klinkt het.

Boadu staat tot medio 2026 onder contract bij AS Monaco, waar hij niet zeker is van een basisplaats. Bij AZ speelde hij 51 wedstrijden onder Slot. Naast Boadu heeft Feyenoord ook de Japanner Ayase Ueda, die actief is bij Cercle Brugge, op de korrel. De 24-jarige spits maakte vorig seizoen 22 doelpunten in de Belgische competitie.

In 2021 trok Boadu voor zeventien miljoen euro van AZ naar de Ligue 1. In Frankrijk is de spits op een zijspoor beland. Het afgelopen seizoen kwam hij in twaalf competitiewedstrijden in actie. Daarin was hij driemaal trefzeker.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Mahmoud El Boustati!