PEC sluit deal met Wolfsburg en haalt bekende van vorig jaar als vervanger Beelen

PEC sluit deal met Wolfsburg en haalt bekende van vorig jaar als vervanger Beelen

26-07-2023 11:55 Laatste update: 11:59
26

PEC Zwolle heeft zich versterkt met Anselmo Garcia MacNulty van VfL Wolfsburg. Dat maakt de club officieel bekend. De in Spanje geboren Ier speelde vorig seizoen nog op huurbasis bij NAC Breda.

De Zwollenaren nemen Garcia MacNulty definitief over uit Duitsland. Hij tekent een contract voor één jaar met een optie voor nog een extra seizoen bij de promovendus. Garcia MacNulty zelf kijkt uit naar zijn Eredivisie-avontuur. "PEC Zwolle heeft vorig seizoen mooi en goed voetbal laten zien. We gaan er met z'n allen voor om dit seizoen ook geweldig te maken. Dat ik daaraan mee mag helpen is prachtig", vertelt de Spaanse Ier.

Het is niet de eerste keer dat PEC Zwolle deze zomer een speler uit Breda weghaalt. Eerder werd ook Odysseus Velanas al gecontracteerd. Technisch directeur Marcel Boudensteyn is in ieder geval blij met Garcia MacNulty. "We waren nog op zoek naar een linksbenige centrale verdediger en hebben die met Anselmo gevonden. Hij staat bekend als een fysiek sterke verdediger. We zijn blij dat we hem hebben kunnen losweken bij Wolfsburg, bij wie hij nog een jaar onder contract stond."

Garcia MacNulty kwam vorig seizoen tot 38 wedstrijden in dienst van NAC Breda. De verdediger werd geboren in Sevilla, maar speelt zijn interlands voor de jeugdelftallen van Ierland. Eerder haalde PEC ook Thomas Lam terug voor het hart van de verdediging.

Let's bring some fire 🔥