Ultieme Barça-hereniging in Amerika definitief van de baan: 'De soapserie is over'

Ultieme Barça-hereniging in Amerika definitief van de baan: 'De soapserie is over'

27-07-2023 11:51 Laatste update: 17:32
21

Lionel Messi, Sergio Busquets en Jordi Alba kunnen een hereniging met Luis Suárez vergeten. Grêmio-trainer Renato Portaluppi benadrukt dat de 36-jarige Uruguayaan deze zomer in Brazilië blijft.

Inter Miami CF maakte er geen geheim van dat ze met Suárez de vierde voormalig FC Barcelona-ster naar de Verenigde Staten wilde halen. Zover zal het niet komen. Voor de wedstrijd tegen Flamengo bevestigde Portaluppi dat de onderhandelingen gestopt zijn. "De deal gaat niet door", zegt de trainer tegen Braziliaanse media.

"Luis zal in elk geval tot december bij Grêmio blijven. De soapserie is nu over." Suárez heeft in Brazilië nog een contract tot het einde van dit jaar en zal deze dus uitzitten. Inter Miami wist dat het binnenhalen van de Uruguayaan een lastig verhaal zou worden. In de Major Soccer League mogen clubs maar drie spelers inschrijven als Designated Player. Dat zijn spelers die meer verdienen dan het salarisplafond toestaat. Bij de Amerikaanse club hebben Messi, Busquets en Leonardo Campana al die status. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Mahmoud El Boustati!