Swerts onder de indruk van Vermeeren: 'Dat zagen wij toen al'

Ajax en Barça gelinkt aan 'natuurtalent': 'Heeft hij meegenomen uit Nederland'

15 september 2023 om 10:15
Laatste update: 15 september 2023 om 10:44

Gill Swerts is onder de indruk van Arthur Vermeeren, zo laat hij weten in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur. Het achttienjarige talent van Royal Antwerp FC speelde zich het afgelopen seizoen in de kijker en staat voor de transferwindow van januari in de belangstelling van een waslijst aan clubs. Zo stuurden Borussia Dortmund, AS Monaco en FC Barcelona al scouts richting De Bosuil.

Momenteel is Swerts trainer van Jong België. "Ik heb twee à drie jaar geleden samengewerkt met Vermeeren in het beloftenelftal. Het is een natuurtalent. Fysiek is hij niet het grootste profiel, maar Vermeeren is iemand die zo slim is in het herkennen van ruimtes en het doorbewegen", aldus de voormalig speler van onder meer Feyenoord en AZ.

"Wat hij nu laat zien in het eerste elftal zagen wij toen al op de trainingen en tijdens de wedstrijden", vervolgt Swerts over de Belgische middenvelder. "Dat je het op die leeftijd ook kan vertalen naar het eerste elftal is echt geweldig."

Bij Antwerp is Vermeeren teamgenoot van Jurgen Ekkelenkamp, Vincent Janssen en eerder ook Calvin Stengs. Zijn trainer is eveneens een Nederlander: Mark van Bommel. "Het grote verschil tussen de Belgen en de Nederlanders is de duidelijkheid en communicatie. Ook het durven inbrengen van jonge talenten zoals Vermeeren is iets wat Van Bommel heeft meegenomen uit Nederland, denk ik", stelt Swerts.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: