Klopp legt keuze voor captain Van Dijk uit: 'Met afstand knapste van competitie'

Klopp legt keuze voor captain Van Dijk uit: 'Met afstand knapste van competitie'

01-08-2023 16:16 Laatste update: 16:27
48

Jurgen Klopp heeft tekst en uitleg gegeven bij zijn keuze voor Virgil van Dijk als de nieuwe aanvoerder van Liverpool. Volgens de Duitse coach was er geen andere keuze. Vooral qua leiderschapskwaliteiten, maar ook qua uiterlijk.

"Hij heeft alles in zich om aanvoerder van een voetbalclub te zijn. Ten eerste is hij met afstand de knapste aanvoerder van de Premier League", grapt Klopp over zijn nieuwe captain op de clubwebsite. "Dat is ook goed voor de teamfoto’s. Maar even serieus: die jongen heeft qua persoonlijkheid alles om een goede captain te zijn." Klopp koos voor Trent Alexander-Arnold als zijn vice-aanvoerder.

Vorig seizoen eindigde Liverpool vijfde in de Premier League, waardoor Van Dijk in zijn eerste seizoen als captain geen Champions League speelt. Volgens Klopp moet er dit jaar een schepje bovenop bij iedereen. "Virgil gaat daar een belangrijke rol in spelen. Hij zal nu wel moeten. Ik weet zeker dat hij de trots en het eergevoel heeft. Maar we zullen hem allemaal helpen. Uiteindelijk was de keuze voor Virgil zonder twijfel de meest logische."