Geschiedenis herhaalt zich op vrouwen WK: historie Marokko, deceptie Duitsland

Geschiedenis herhaalt zich op vrouwen WK: historie Marokko, deceptie Duitsland

03-08-2023 14:34
79

Op het WK voor vrouwen heeft de geschiedenis zich meerdere keren herhaald. Zo hebben ook de Marokkaanse vrouwen een historische prestatie neergezet, terwijl Duitsland in de groepsfase is uitgeschakeld door Zuid-Korea.

Marokko - Colombia 1-0
In Groep H op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland streden Marokko en Duitsland om een plekje in de achtste finale. Colombia was al zeker van de knock-outfase, maar speelde tegen Marokko om de groepswinst. De Zuid-Amerikanen hadden licht de overhand, maar beide teams kregen veel kansen, wat zorgde voor een vermakelijke wedstrijd. Op slag van rust viel uiteindelijk de enige treffer van het duel: spits Anissa Lahmari, die lange tijd speelde voor Paris Saint-Germain, prikte raak.

Daardoor won Marokko en is het als nummer twee door naar de achtste finale. Dat zorgde voor tranen en veel emoties op het veld. Nog nooit kwamen de vrouwen zo ver op het WK. De mannen van Marokko zetten in Qatar ook een historische prestatie neer, met hun plek in de halve finale. In de achtste finale neemt Marokko het op tegen Frankrijk.

Zuid-Korea - Duitsland 1-1
Net als het herenteam zijn de Duitse vrouwen over het algemeen erg machtig op eindtoernooien. De Duitse vrouwen moeten nu echter na de groepsfase al naar huis, door een gelijkspel tegen Zuid-Korea. In 2018 overkwam het Duitse mannenteam iets soortgelijks: door een nederlaag tegen de Zuid-Koreanen was WK-uitschakeling toen ook een feit. Nog nooit eerder werden de Duitse vrouwen in de groepsfase al uitgeschakeld.