Ten Hag kwam aan bod in Newcastle-kleedkamer: 'Toen ik dit hoorde...'

Ten Hag kwam aan bod in Newcastle-kleedkamer: 'Toen ik dit hoorde...'

03-08-2023 18:51
14

Eddie Howe heeft woorden van Erik ten Hag gebruikt om met Newcastle United van Manchester United te winnen. Toen die twee ploegen in april tegenover elkaar stonden, herhaalde Howe de woorden van Ten Hag nadrukkelijk in de kleedkamer om zijn team nog wat extra brandstof te geven. Dat blijkt uit beelden van de docuserie We Are Newcastle.

Newcastle United werd afgelopen seizoen gevolgd door camera's van Amazon voor een docuserie. In één van de vier afleveringen komt de competitieconfrontatie tussen Newcastle en Man United op St. James' Park voorbij. Voorafgaand aan dat duel noemde Ten Hag Newcastle 'een irritant team om tegen te spelen'. "Ze zijn redelijk succesvol in het vertragen van de wedstrijd", zei Ten Hag onder meer.

Op beelden van We Are Newcastle blijkt dat Howe voorafgaand aan het duel Ten Hag heeft aangehaald in de kleedkamer. "Ik heb nog een laatste boodschap en dit is iets wat ik zelden doe. Maar toen ik dit hoorde, had ik het gevoel dat ik het moest delen." Vervolgens herhaalde Howe de woorden van Ten Hag, waarna hij zijn citaat scherp afbrak. "Waarom vertel ik dit? Als zij hier een snelle wedstrijd willen, laten we ze dat dan fucking geven."

"Laten we ze omver blazen met onze loopacties. Laten we elke actie die we maken intens uitvoeren. Laten we een snelle wedstrijd spelen. Let's go!", eindigde de peptalk van Howe. De woorden van de Engelse manager leken nu te hebben gehad: United werd op St. James' Park namelijk omver geblazen door een wervelend Newcastle, dat met 2-0 won.