Done deal: Feyenoord haalt Lamprou na acht jaar terug naar De Kuip

Done deal: Feyenoord haalt Lamprou na acht jaar terug naar De Kuip

04-08-2023 12:15
123

Het is officieel: Feyenoord haalt Kostas Lamprou terug naar De Kuip. De 31-jarige doelman komt over van Willem II en tekent een contract voor één seizoen.

Lamprou stond tussen 2009 en 2015 al onder contract bij Feyenoord. "Het voelt als thuiskomen", reageert hij op de clubsite. "Zeventien jaar geleden kwam ik voor het eerst bij Feyenoord als jonge keeper, en nu keer ik terug met meer ervaring. In die rol hoop ik Justin (Bijlow, red.) en Timon (Wellenreuther, red.) te kunnen ondersteunen en er te staan als Feyenoord me nodig heeft. Hopelijk kan ik een steentje bijdragen aan nog meer succes."

Lamprou verhuisde op zijn veertiende van Griekenland naar Nederland. Na zijn Feyenoord-periode stond hij onder de lat bij achtereenvolgens Willem II, Ajax, Vitesse, RKC Waalwijk en PEC Zwolle. Deze zomer kreeg hij van Willem II te horen dat hij mocht uitkijken naar een nieuwe club. Bij Feyenoord wordt hij na het vertrek van Tein Troost (NAC Breda) en Thijs Jansen (De Graafschap, huur) derde keeper.

"Iedereen weet wat Willem II voor mij betekent, ik heb me altijd thuis gevoeld in Tilburg", zegt Lamprou op de website van Willem II. "We nemen nu afscheid, maar ik blijf de club uiteraard volgen. Hopelijk zien we elkaar snel terug in de Eredivisie. Ik heb me altijd gewaardeerd gevoeld en dat zal ik te allen tijde koesteren."