Documentaireserie over Cruijff komt eraan: 'We streven naar een meesterwerk'

Documentaireserie over Cruijff komt eraan: 'We streven naar een meesterwerk'

04-08-2023 18:42
29

Er is een nieuwe documentaireserie over Johan Cruijff in aantocht. De serie zal later dit jaar in productie gaan en wordt hoogstwaarschijnlijk in 2025 uitgezonden. Het is de eerste volledige samenwerking met de familie Cruijff. 

In de serie zullen interviews met de personen die het dichts bij Cruijff stonden te zien zijn. Ook worden er nooit eerder vertoonde archiefbeelden getoond die een exclusieve kijk geven in de mens Cruijff, zowel op als naast het voetbalveld. De documentaire wordt gemaakt door Box to Box Films en Lusus. Er worden nog gesprekken gevoerd met geïnteresseerde uitzendplatforms.

Jordi Cruijff, de zoon van Johan Cruijff, geeft in het persbericht aan trots te zijn op de nieuwe documentaireserie over zijn vader. "Er zijn al veel mooie films gemaakt over mijn vader. Voor het eerst hebben wij als familie besloten om deel te nemen aan een project als dit, omdat we denken dat de tijd rijp is om dat te doen. We streven naar een meesterwerk dat onder meer de persoon achter de speler en coach omvat, zijn tijd bij Ajax, Barcelona, het Nederlands elftal, zijn jaren in de VS, zijn impact op het voetbalspel en zijn blijvende nalatenschap."