Ünüvar twijfelde niet aan transfer naar FC Twente: 'Toen was de timing niet goed'

'Ik kon bij Ajax blijven, maar ik twijfelde niet toen FC Twente kwam'

10 augustus 2023 om 16:17
Laatste update: 10 augustus 2023 om 16:27

Naci Ünüvar heeft geen spijt van zijn transfer naar FC Twente. De middenvelder annex aanvaller geeft in gesprek met Tubantia aan dat hij geen moment heeft getwijfeld aan zijn vertrek bij Ajax.

"Ik kon blijven, ik heb ook nog een contract tot en met 2026, maar ik heb geen moment getwijfeld toen Twente kwam. Vorig seizoen was er al contact met Jan en Ron, maar toen was de timing niet helemaal goed. Nu wel", aldus Ünüvar.

In de jeugdopleiding van Ajax werd Ünüvar gezien als één van de grootste talenten die op weg was naar de top. "Mensen houden er nou eenmaal van stempels te plakken", aldus Ünüvar. "Ik heb al die verhalen zelf nooit als een ballast ervaren en voel ook geen extra druk. Ik word er ook niet moe van als de buitenwacht er weer over begint. Maar vind wel dat dit het jaar is dat ik het moet laten zien. Ik heb het in mijn laatste jaar bij Jong Ajax supergoed gedaan en vorig seizoen in Turkije (bij Trabzonspor, red.) veel geleerd."

"Als mens en als speler ben ik completer en volwassener geworden", vervolgt Ünüvar. "Ik speelde minder dan verwacht en je bent daar op jezelf aanwezen. Dan is er niemand die tegen jou zegt, dat je nog even voor jezelf moet gaan trainen. Maar dat leer je dan wel. Ik heb gezien hoe grote, ervaren spelers als Hamsik en Mahmoud Trezequet buiten het veld voor hun sport leefden. Daar heb ik alleen maar respect voor."