Perez verbijsterd: 'Alsof hij twintig kilo aardappelen op zijn rug heeft'

Perez verbijsterd: 'Alsof hij twintig kilo aardappelen op zijn rug heeft'

13 augustus om 21:10

Kenneth Perez vraagt zich af wat er aan de hand is met Mats Wieffer. De ESPN-analist vond de Feyenoord-middenvelder zondagmiddag tegen Fortuna Sittard (0-0) tegenvallen.

Wieffer was na afloop van de wedstrijd de eerste om kritisch te zijn op zijn optreden. "Ik speel anders dan vorig jaar, daar moet ik heel erg aan wennen. Alleen dat zijn geen excuses. Het loopt gewoon niet, ik val over de bal en dat soort dingetjes", zei hij. Perez ziet ook dat Wieffer niet zichzelf was. "Het is alsof je een hele andere speler ziet voetballen dan vorig jaar", zegt hij bij Dit was het Weekend.

"Hij is niet bewust van wat hij moet doen", vervolgt de Deen. "Alsof hij twintig kilo aardappelen op zijn rug heeft, niet vooruit te branden. Hij is totaal niet de Wieffer die we vorig jaar hebben gezien." 

Perez krijgt bijval van Marciano Vink. "Je ziet gewoon dat Wieffer eronder lijdt", refereert hij aan de nieuwe positie van Wieffer. Perez denkt wel dat de Oranje-international diens huidige rol kan invullen. "Het kan toch niet zo zijn dat Wieffer alleen maar op die positie kan spelen, dat hij zich dit niet eigen kan maken. Hij is een slimme, talentvolle speler."