Vink uit forse kritiek op Ajax: 'Het klopt van geen kant, zóveel fouten'

Vink uit forse kritiek op Ajax: 'Het klopt van geen kant, zóveel fouten'

14-08-2023 08:56
109

Ajax heeft Marciano Vink niet overtuigd, ondanks een 4-1 overwinning op Heracles Almelo. Volgens de ESPN-analist 'klopte het van geen kant' bij de ploeg van Maurice Steijn.

In de eigen Johan Cruijff Arena beleefde Ajax een moeizame avond. In de slotfase liepen de Amsterdammers pas weg bij Heracles. "Er zaten zóveel fouten in het spel, dat je nooit aan goed voetbal toekomt", stelt Vink bij Dit was het Weekend op ESPN. "Daar maakte Heracles gebruik van en dan sta je ineens met 0-1 achter." Vink is niet te spreken over het veldspel van Ajax. "De optie met Taylor op tien lukte niet, omdat hij niet aanspeelbaar was."

Volgens Vink stond Taylor te dicht bij spits Brian Brobbey, waardoor de bezetting niet juist was. "Met Klaassen lukte het later ook niet echt. En Ajax had moeite in de omschakeling. Het klopte van geen kant", is de analist hard. "Uiteindelijk win je 4-1 en waren er best momenten dat het goed oogde, maar dat was met name het laatste kwartier. Er waren momenten dat Heracles heel gevaarlijk werd en dat Ajax moeite had om Heracles uit elkaar te spelen."