'Groot nieuws: Ajax informeert naar Tagliafico, speler staat open voor terugkeer'

'Groot nieuws: Ajax informeert naar Tagliafico, speler staat open voor terugkeer'

14-08-2023 08:40 Laatste update: 08:50
418

Ajax gaat proberen Nicolás Tagliafico terug te halen naar Amsterdam. Met dat nieuws pakt De Telegraaf maandagochtend groot uit. Sven Mislintat, technisch directeur bij Ajax, sprak al met de entourage van de Olympique Lyon-verdediger.

De linksback staat open voor een nieuwe periode in Amsterdam, klinkt het. Dat Ajax de markt afspeurt naar een linksback, heeft te maken met het feit dat trainer Maurice Steijn nog niet tevreden is over Owen Wijndal en Annas Salah-Eddine. De komende dagen moet blijken of Lyon bereid is om Tagliafico aan Ajax te verkopen en zo ja, tegen welke prijs.

Tagliafico speelde tussen 2018 en 2022 al voor Ajax. In die periode speelde hij 169 officiële wedstrijden, waarin hij zestien keer scoorde en 23 assists gaf. In Amsterdam werd de dertigjarige Argentijn drie keer landskampioen en won hij tweemaal de KNVB Beker. Tagliafico was een vaste waarde in het Ajax-elftal dat tot de halve finales van de Champions League reikte.

Vorig jaar maakte Tagliafico voor 4,2 miljoen de overstap van Ajax naar Lyon. In Frankrijk was hij een vaste waarde op de linksbackpositie. Desondanks wil hij naar verluidt graag terugkeren naar Ajax. Eerder deze zomer vierde Tagliafico vakantie in Amsterdam en liet hij op Instagram zien hoe erg hij zich thuis voelt in Nederland.

Gastón Avila
Mocht Tagliafico niet naar Ajax komen, hebben de Amsterdammers een alternatief achter de hand. De 21-jarige Royal Antwerp FC-back Gastón Avila, landgenoot van Tagliafico, is eveneens in beeld. Mark van Bommel en co. willen Avila het liefst niet kwijt. Bij een transfersom van twaalf miljoen euro worden de Belgen naar verluidt gedwongen om een deal te overwegen. Avila kan ook als linkercentrale verdediger uit de voeten.