Ajax lijft concurrent Brobbey in: Akpom voor meerdere jaren naar Amsterdam

Ajax lijft concurrent Brobbey in: Akpom voor meerdere jaren naar Amsterdam

16-08-2023 17:00 Laatste update: 17:12
217

Witte rook in Amsterdam: Ajax heeft Chuba Akpom gepresenteerd. De 27-jarige spits komt over van Middlesbrough en tekent een contract tot medio 2028 in de Johan Cruijff Arena.

Ajax betaalt een transfersom van 12,3 miljoen euro aan Middlesbrough. Dat bedrag kan middels variabelen oplopen tot maximaal 14,3 miljoen euro. Akpom zich vorig seizoen tot topscorer van het Championship met 28 doelpunten. Lang concurreerden de Amsterdammers met RC Lens om de handtekening van de Engelsman, maar de Fransen trokken zich uiteindelijk terug. Ajax kreeg vrij baan om de transfer van Akpom af te ronden.

Wedden

Meer odds

Technisch directeur Sven Mislintat en trainer Maurice Steijn hebben met de komst van Akpom de gewenste versterking binnen. Ajax wilde koste wat kost voor het sluiten van de markt een concurrent voor Brian Brobbey in huis hebben.

Akpom komt uit de jeugd van Arsenal. Na huurperiodes bij Brentford, Coventry City, Hull City, Brighton en Sint-Truiden liet de spits The Gunners in 2018 definitief achter zich voor een avontuur bij PAOK Saloniki.