Ajax heeft eindelijk beet en maakt komst gewilde Timber-opvolger wereldkundig

Ajax heeft eindelijk beet en maakt komst gewilde Timber-opvolger wereldkundig

20-08-2023 17:15 Laatste update: 17:26
373

Josip Sutalo mag zich officieel speler van Ajax noemen. De Amsterdammers hebben de deal, die lang op zich liet wachten, wereldkundig gemaakt. De Kroatische verdediger, die overkomt van Dinamo Zagreb, reist maandag af naar Amsterdam om te tekenen.

Ajax meldt dat het officieel een akkoord heeft bereikt met Dinamo Zagreb over de transfer van Sutalo. De nummer drie van het vorige Eredivisie-seizoen betaalt ongeveer 20,5 miljoen euro voor Sutalo, wat nog op kan lopen tot 23,5 miljoen. Daarmee wordt hij de duurste verdediger in de historie van de Amsterdammers. Maandag zal de stopper zijn handtekening zetten onder zijn Ajax-contract, waarna hij ook gepresenteerd wordt.

De Kroaat geldt als opvolger van Jurriën Timber, die eerder deze zomer naar Arsenal vertrok. Ajax is bijzonder lang beziggeweest met de transfer van Sutalo. Directeur Sven Mislintat voerde lang gesprekken met Dinamo Zagreb, waarna Ajax ook nog moest wachten op het tweeluik in de voorronde van de Champions League met AEK Athene van de Kroaten. Nu dat achter de rug is, heeft Ajax Sutalo dus definitief binnen.

Na Carlos Forbs, Diant Ramaj, Benjamin Tahirovic, Jakov Medic, Branco van den Boomen, Chuba Akpom en Anton Gaaei is Sutalo de volgende zomeraanwinst voor Ajax. De komst van de Kroaat is ook de grootste inkomende klapper van Mislintat tot nu toe. Door de komst van Sutalo stijgen de uitgaven van Ajax deze zomer naar ruim 65 miljoen euro.

Mislintat is echter nog niet klaar op de transfermarkt: hij wil in ieder geval nog een linksbenige verdediger toevoegen aan de selectie, vermoedelijk Gaston Ávila. De kans is ook aanwezig dat er nog een extra aanvallende middenvelder naar Amsterdam komt, al hangt dat waarschijnlijk ook af van een mogelijke exit van Mohammed Kudus.