'United en West Ham zoeken naar oplossing: Maguire krijgt afkoopsom mee'

'United en West Ham zoeken naar oplossing: Maguire krijgt afkoopsom mee'

14-08-2023 16:12
9

Harry Maguire is dicht bij een vertrek bij Manchester United. De verdediger, die onlangs de aanvoerdersband verloor aan Bruno Fernandes, staat op de nominatie om bij West Ham United te tekenen.

Erik ten Hag gaf aan een overstap van de Engelsman niet in de weg te staan, omdat hij hem geen basisplaats kan garanderen. "Hij heeft de kwaliteiten om een centrale verdediger van wereldklasse te zijn", laat de manager optekenen in gesprek met BBC. "Hij is de beste verdediger van het Engels elftal, dus waarom zou hij dat niet voor ons kunnen zijn? Maar hij moet het laten zien. Als hij niet het vertrouwen heeft om zich terug in het elftal te vechten, dan moet hij gaan. Maar ik ben blij met hem."

Wedden

Meer odds

Maguire staat in de pikorde achter Lisandro Martínez, Raphaël Varane en Victor Lindelöf. Met de overstap naar West Ham zou een slordige 35 miljoen euro gemoeid gaan, als alle partijen elkaar vinden, meldt The Guardian. Dat betekent dat de club uit Manchester een groot verlies maakt. In 2019 betaalden The Red Devils nog 87 miljoen euro voor Maguire, die daarmee de duurste verdediger aller tijden werd.

Wat de overstap nog belemmert, is de afwikkeling van het salaris. Bij West Ham zou de dertigjarige Maguire minder gaan verdienen en daarover zijn de partijen het nog niet eens. Manchester United zou nu bereid zijn om het verlies in salaris te compenseren, door Maguire een afkoopsom mee te geven. Hierover worden naar verluidt gesprekken gevoerd.