Memphis schiet Atlético met snoeiharde wereldgoal naar eerste zege van het seizoen

14-08-2023 23:33
25

Atlético Madrid heeft in de eerste wedstrijd van het seizoen dankzij Memphis Depay drie punten gepakt. De Nederlander maakte als invaller een geweldig doelpunt en zorgde daarmee voor een 3-1 zege op Granada. Álvaro Morata en Marcos Llorente maakten het andere doelpunt namens de Madrilenen.

Trainer Diego Siméone begon dus met Memphis vanaf de bank. Morata en Antoine Griezmann begonnen op papier als aanvallers. Ook Joao Félix begon vanaf de bank. Hij werd in 2019 voor een recordbedrag van 127,2 miljoen euro overgenomen van Benfica, maar hij komt inmiddels niet meer in de plannen voor van Simeone. Vertrekken doet hij echter niet, waardoor het stadion hem op een fluitconcert trakteerde bij het horen van zijn naam.

Atlético miste nog wel wat meer basiskrachten, maar het lukte de ploeg toch om de overtuigen in de openingsfase. Een groot minpunt was het wegvallen van routinier Koke door een blessure. Een doelpunt viel er pas in de absolute slotfase van de eerste helft. In de 49e minuut was het de sluwe vos Morata die opdook om het eerste doelpunt van Atlético te maken dit seizoen.

Vier minuten nadat Memphis binnen de lijnen was gekomen in de tweede helft, maakte Granada de gelijkmaker. Samu Omorodion was de man die doelman Jan Oblak wist te verschalken. Daarna was het tijd voor Memphis om zijn klasse te laten zien. De Nederlander knalde met een afstandsschot van ongeveer 25 meter de bal met ongekende kracht in de kruising. Geen kans voor doelman André Ferreira. Een scherpe Llorente maakte in de absolute slotfase nog de 3-1 voor Atlético.