PSV rekent eenvoudig af met Sturm Graz en meldt zich voor play-offs CL

15-08-2023 22:24 Laatste update: 22:26
65

PSV is er zonder veel moeite in geslaagd de play-offs van de Champions League te bereiken. De ploeg van Peter Bosz verdedigde in de return tegen Sturm Graz een 4-1 voorsprong en zegevierde ook in Oostenrijk: 1-3.

Bosz hield Noa Lang, die 'niet helemaal fit' is, aan de kant. Ismael Saibari kreeg dinsdagavond de kans om zich vanaf het begin te laten zien. Zijn basisplaats ging ten koste van Isaac Babadi. De eerste kans van het duel was voor Luuk de Jong, die na negen minuten Kjell Scherpen testte. De Nederlandse goalie van Sturm Graz kon de inzet keren en kwam daarna een tijd lang niet in de problemen.

PSV kwam wél in de problemen. Na een aantal mogelijkheden van de Oostenrijkers zette William Böving de thuisploeg na iets meer dan 25 minuten spelen op voorsprong. De aanvaller kon na een voorzet van links vogelvrij binnen volleren, waarna de Eindhovenaren even van slag waren. PSV leek in een verval te raken, waardoor de gelijkmaker van Joey Veerman na ruim een halfuur op het juiste moment kwam.

De spelmaker schoof de bal na een fraaie combinatie met Johan Bakayoko en De Jong met uiterste precisie binnen. PSV had weer lucht en zocht nadrukkelijk de voorsprong. Die kwam er nog voor rust. De Jong scoorde, hoe kan het ook anders, met zijn hoofd na een op maat afgeleverde voorzet van Jordan Teze. De Eindhovenaren zaten met de rust op rozen. De Jong bleef in de kleedkamer achter en Ricardo Pepi kreeg de tweede helft de kans om zich te etaleren.

PSV begon sterk aan het tweede bedrijf. Saibari had dé kans om Sturm Graz tien minuten na rust de genadeklap uit te delen, maar de middenvelder schoot voorlangs. De Oostenrijkers leken na een uur terug te komen in de wedstrijd, toen uit een hoekschop de 2-2 viel. De VAR constateerde echter hinderlijk buitenspel en greep terecht in. In de slotfase tekende Pepi vanaf de strafschopstip, nadat de VAR een handsbal had geconstateerd, voor het slotakkoord.

Diep in de blessuretijd raakte Sturm Graz in een tijdsbestek van tien seconden nog twee keer op de paal. Spannend was het op dat moment al lang niet meer. En dus heeft PSV de play-offs van de Champions League bereikt. Als de ploeg van Bosz de laatste horde overleeft, is de Champions League-groepsfase een feit.