Volendam wuift laatste Twente-bod op Eiting weg: 'Absurdistisch en niet netjes'

Volendam wuift laatste Twente-bod op Eiting weg: 'Absurdistisch en niet netjes'

18-08-2023 10:06
169

FC Volendam piekert er niet over om Carel Eiting voor 500.000 euro naar FC Twente te laten vertrekken. Dat vertelt advocaat en oud-voetballer Keje Molenaar aan ESPN. Volgens de clubleiding uit het vissersdorp moeten er heel andere bedragen op tafel komen voor Eiting.

Tijdens de arbitragezaak van donderdag werd bekend dat Twente een laatste bod van 500.000 euro heeft gedaan op Eiting, waar ze voor 24 augustus antwoord op willen. "Dat bod hebben we van tafel geveegd", vertelt Molenaar tegen ESPN. "Dit zijn voor ons aanbiedingen die op dit moment absurdistisch genoemd kunnen worden. Dat is het ook. We weten allemaal dat Eiting tussen de twee en drie miljoen euro waard is."

Volgens Molenaar kun je Twente ook aanrekenen dat de Tukkers dit soort aanbiedingen wegleggen voor een speler. "We weten ook allemaal wat Twente vraagt voor Ramiz Zerrouki en we weten wat Twente voor Youri Regeer heeft neergelegd. Noem ze allemaal maar op. Om dan te komen met een bod op Eiting, van 500.000 euro, na zo’n seizoen met nog twee jaar contract. Dat is niet echt netjes."

De arbitragezaak tussen Volendam en Eiting begon gisteren, maar een vonnis volgde er nog niet. De middenvelder zegt dat er een afspraak in zijn contract staat, waardoor hij voor 400.000 euro naar een nieuwe club mag. Volendam spreekt dat tegen.