Fikse aderlating voor PSV: Lang ontbreekt tegen Vitesse, Rangers-uit op de tocht

Fikse aderlating voor PSV: Lang ontbreekt tegen Vitesse, Rangers-uit op de tocht

18-08-2023 14:58
187

Achter de naam van Noa Lang staat voor het cruciale duel met Rangers FC een vraagteken. PSV-trainer Peter Bosz vertelt op het persmoment van vrijdag dat de aanvaller nog niet hersteld is van diens lichte blessure.

Lang hield pijntjes over aan het duel met FC Utrecht en bleef afgelopen dinsdag tegen Sturm Graz (1-3) al uit voorzorg aan de kant. Zaterdag neemt PSV het in competitieverband op tegen Vitesse, maar dat doen de Eindhovenaren zonder Lang. "Noa Lang gaat niet spelen tegen Vitesse", zegt Bosz op de voorbeschouwende persconferentie. 

Wedden

Meer odds

"Hij heeft gewoon meegetraind, maar de dokter geeft aan dat het gevaarlijk kán zijn om hem te laten spelen. Dat risico ga ik aan het begin van het seizoen niet lopen", vervolgt Bosz. "Ik heb de beslissing genomen om hem niet mee te nemen."

Bosz verklapt dat Yorbe Vertessen in Arnhem de vervanger van Lang is. De oefenmeester weet niet of de Oranje-international dinsdag fit genoeg is om te spelen. Het ontbreken van Lang tegen Rangers zou een fikse streep door de rekening zijn voor PSV. Als de Eindhovenaren het tweeluik met de Schotse opponent doorkomen, is de groepsfase van de Champions League een feit.