Reijnders laat zich gelden in 'AZ-battle': AC Milan wint seizoensouverture

Reijnders laat zich gelden in 'AZ-battle': AC Milan wint seizoensouverture

21-08-2023 22:40
35

AC Milan heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe Serie A-seizoen gewonnen van Bologna. I Rossoneri hadden de uitwedstrijd al na twintig minuten in het slot gegooid: 0-2.

Bij Milan stond Reijnders meteen aan de aftrap. De middenvelder zal om meerdere redenen reikhalzend hebben uitgekeken naar het duel met Bologna. Niet op de laatste plaats omdat zijn boezemvriend Sam Beukema, die net als Reijnders deze zomer vertrok bij AZ, aan de andere kant ook startte. Met Joshua Zirkzee stonden er in totaal drie Nederlanders op het veld.

Na iets meer dan tien minuten pakte Milan de leiding. Reijnders was na een prachtige pass aangever op Olivier Giroud en daarmee heeft de Nederlander zijn eerste assist in dienst van Milan binnen. Precies tien minuten later scoorde de debuterende Christian Pulisic. De wedstrijd zat na de 0-2 al zo goed als in het slot. Bologna probeerde er nog wat van te maken, maar kwam er amper aan te pas.

In de slotminuten mocht Sydney van Hooijdonk in een ultieme poging om een punt te stelen invallen. De voormalig spits van sc Heerenveen kon geen potten breken. De 0-2 score bleef staan.