Arsenal wankelt, maar blijft met tiental overeind en boekt tweede competitiezege

21-08-2023 22:55
16

Arsenal is na twee speelrondes nog ongeslagen in de Premier LeagueThe Gunners hadden op Selhurst Park de grootst mogelijke moeite met Crystal Palace, maar wonnen wel: 0-1.

Takehiro Tomiyasu was maandagavond de vervanger van de langdurig geblesseerde Jurriën Timber op linksback. De Oranje-international viel in de eerste Premier League-speelronde uit en staat naar verluidt een halfjaar aan de kant. Arsenal kwam maar moeilijk door de Palace-defensie heen, waardoor het geen wedstrijd is die lang op het netvlies van de gemiddelde voetballiefhebber gegrift blijft staan.

Acht minuten in de tweede helft brak Martin Odegaard de ban vanaf de penaltystip. De Palace-doelman begin een overtreding op Eddie Nketiah, waarna de arbiter van dienst geen andere keuze had dan een penalty geven. Odegaar legde aan en bleef ijzig kalm. Arsenal leek controle over de wedstrijd te hebben, tot Tomiyasu halverwege het tweede bedrijf - na een zeer domme en onnodige overtreding - zijn tweede gele kaart kreeg.

In ondertal bleef de ploeg van Mikel Arteta overeind. De drie punten gaan mee naar Noord-Londen en Arsenal staat na twee speelrondes op zes punten. Alleen Brighton en Manchester City kunnen dat ook zeggen.