Mislintat verklaart volgende Ajax-transfer: 'Dat heeft echt een rol gespeeld'

Mislintat verklaart volgende Ajax-transfer: 'Dat heeft echt een rol gespeeld'

22-08-2023 23:50
127

Sven Mislintat heeft tekst en uitleg gegeven over de transfer van Gaston Avila naar Ajax. De Duitse directeur ziet dat de Argentijn een prijzenpakker is en heeft dat zwaar mee laten wegen in zijn keuze, terwijl hij ook vertelt over de vergelijkingen tussen Avila en Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez.

"Hij heeft de Argentijnse stijl, speelt met zijn hart en heeft dus a mentality like hell", begint Mislintat tegenover de clubkanalen over Avila. Ajax betaalt minimaal 12,5 miljoen euro voor de linksback. "Hij is een harde werker, agressief en heeft een goede persoonlijkheid. Hij won drie prijzen bij Boca Juniors en drie bij Royal Antwerp. Hij startte daar in het tweede elftal en na een aanpassingsperiode vocht hij zichzelf weer in het eerste team. Zo'n speler willen we graag toevoegen aan het team. Met zijn agressie als linksback brengt Avila bovendien grinta."

Wedden

Meer odds

"Hij is in ieder geval gewend om prijzen te winnen en overal waar hij speelde maakte Gaston indruk. Het is belangrijk om dit soort jongens te halen op zijn leeftijd (Avila is 21 jaar oud, red.). Het is niet normaal om zo veel prijzen te winnen op zo'n leeftijd, daar is een reden voor. Hij weet in ieder geval hoe dat moet en wat daarvoor nodig is. Dat heeft echt een rol gespeeld bij het aantrekken van Gaston", verklaart Mislintat.

In de wandelgangen wordt Avila vergeleken met zijn Argentijnse voorgangers bij Ajax, maar Mislintat maakt een kanttekening. "Hij krijgt de vrijheid om zich aan te passen. Hij wordt veel vergeleken met Nico Tagliafico en Lisandro Martínez, maar we kunnen niet van hem verwachten dat hij op het niveau zit van die twee toen ze vertrokken. Hij lijkt op Nico of Lisandro toen ze naar Ajax kwamen. Daarom krijgt Gaston alle tijd en vrijheid om zich verder te ontwikkelen. Maar hij heeft ook de kwaliteit om er direct te staan."