PSV op rapport: De Jong in topvorm, Lang niet zichzelf, twee dissonanten

PSV op rapport: De Jong in topvorm, Lang niet zichzelf, twee dissonanten

22-08-2023 22:58 Laatste update: 23:17
222

Net als een jaar geleden sleepte PSV op Ibrox een 2-2 uit het vuur tegen Rangers FC in de play-offs van de Champions League. VoetbalPrimeur maakt rapport op van een veelbewogen avond.

Walter Benítez - 6: vorig jaar blunderde Benítez opzichtig op Ibrox, donderdagavond zag hij Ibrahim Sangaré hetzelfde doen. Aan de vuurpijl van Rangers-spits Abdallah Sima in de kruising kon hij weinig doen, evenals de 2-1 van invaller Rabbi Matondo.

Jordan Teze - 6: het zal voor Teze niet makkelijk zijn om Ramalho op zijn favoriete plek zó te zien stuntelen. Als rechtsback deed hij geen gekke dingen. Aanvallend kon hij weinig bijdragen.

André Ramalho - 5: het elleboogje van Cyriel Dessers schudde de instabiele factor in de PSV-defensie niet wakker. Sterker nog, Ramalho grossierde weer in slippertjes. Vorig jaar stond hij met een fout aan de basis van de uitschakeling, nu bleef grotere schade gelukkig uit.

Olivier Boscagli - 6,5: één actie van Boscagli blijft hangen na de heenwedstrijd in Glasgow. De Fransman stoomde op aan de linkerkant, slingerde de bal voor en een paar seconden was het 1-1. Verdedigend kwam hij amper in de problemen, al had de opbouw sneller gemoeten.

Sergiño Dest - 6,5: het eerste duimpje van Luuk de Jong ontving Dest binnen twee minuten, na een goede actie en voorzet die niet aankwam. Dat de afstemming met zijn ploeggenoten nog niet optimaal is, mag 36 uur na zijn presentatie in Eindhoven geen verrassing heten.

Ibrahim Sangaré - 5: de vele ziekenhuisballen in de eerste helft bleken de opmaat naar zijn fout, waarvan Rangers optimaal profiteerde. Dat mag Sangaré nooit gebeuren. Eén voordeel voor PSV: clubs als Liverpool en PSG zullen nu wel twee keer nadenken, voordat ze 37,5 miljoen op tafel leggen. Aan de andere kant maakte hij wel de 1-1.

Joey Veerman - 6: na tien minuten stormde trainer Peter Bosz zijn dug-out uit om Veerman de waarheid te vertellen na een matige pass. Een speler met de kwaliteiten van Veerman moet proberen om meer zijn stempel te drukken. Nu hield het niet echt over.

Ismael Saibari - 6,5: het ziet er in de combinatie allemaal best aardig uit, maar de afronding laat te wensen over Saibari. En dat vijf dagen na zijn allereerste Eredivisie-goal voor PSV. Wel vertolkte Saibari met zijn overstapje een heel fraaie rol bij de gelijkmaker van Sangaré.

Johan Bakayoko - 6: zijn schot is - naast zijn snelheid - een geweldig wapen. Meerdere keren bracht hij het kanon in stelling, maar steeds was het niet voldoende voor een doelpunt. Van een speler die volgens de geruchten Mohamed Salah zou kunnen opvolgen bij Liverpool, mag best wat meer worden verwacht.

Luuk de Jong - 7: veel kwam hij niet in het stuk voor, maar met zijn vijfde doelpunten in evenveel wedstrijden onderstreepte De Jong zijn topvorm. Eén kans (kun je het wel een kans noemen?) en het is hangen. Natuurlijk met zijn specialiteit, de kopbal. Of was het zijn rug?

Noa Lang - 5,5: ondanks lichte klachten stond Lang aan de aftrap in Glasgow. Hij hield het ruim tachtig minuten vol, maar Lang was duidelijk niet zichzelf. Gelukkig liet de aanvaller zich niet uit de tent lokken door de provocerende Rangers-spelers.

Invallers
Guus Til - x: viel na 69 minuten in voor Saibari en speelde te kort voor een beoordeling.
Yorbe Vertessen - x: viel na 81 minuten in voor Lang en speelde te kort voor een beoordeling.
Shurandy Sambo - x: viel na 81 minuten in voor Dest en speelde te kort voor een beoordeling.
Jerdy Schouten - x: viel na 90 minuten in voor Ramalho en speelde te kort voor een beoordeling.
Isaac Babadi - x: viel na 90 minuten in voor Boscagli en speelde te kort voor een beoordeling.

Peter Bosz - 6: tegen Vitesse wisselde een ontevreden Bosz drie spelers in de rust, nu besloot hij dat niet te doen. Het gelijk kreeg de trainer niet per se aan zijn zijde, maar hij zal geen spijt hebben gehad van zijn keuze, want dissonant Sangaré scoorde en de andere dissonant Ramalho voorkwam in de slotfase een goal van Danilo.