Bliksemtransfer afgerond: transfervrije Dost weer onder de pannen in de Eredivisie

Bliksemtransfer afgerond: transfervrije Dost weer onder de pannen in de Eredivisie

23-08-2023 17:14 Laatste update: 18:09
58

De kogel is door de kerk: Bas Dost is gepresenteerd bij NEC. De Nijmegenaren hebben de overgang van de doorgewinterde spits, die transfervrij was, dus razendsnel afgerond. In Nijmegen tekent Dost voor één seizoen.

Eerder op woensdag kwam naar buiten dat NEC werk maakte van de komst van Dost, die na zijn vertrek bij FC Utrecht nog zonder club zat. De ploeg van trainer Rogier Meijer is slecht begonnen aan het seizoen met nederlagen tegen Excelsior en Heracles Almelo, waardoor versterking meer dan welkom is. Eerder deze transferwindow werd Dost al gelinkt aan PEC Zwolle.

"Ik heb de gesprekken met NEC altijd als positief ervaren en had vanaf het eerste moment het gevoel dat ze me graag wilden hebben", reageert de oud-speler van onder meer sc Heerenveen, VfL Wolfsburg, Sporting Portugal, Club Brugge en Utrecht op zijn transfer. "Daarnaast spraken me de verhalen over de club en de stad Nijmegen ook erg aan. Ik ben fit en wil graag zo snel mogelijk mijn waarde voor het elftal bewijzen."

Technisch directeur Carlos Aalbers denkt dat zijn club een belangrijke slag slaat met de komst van Dost. "We zijn blij dat we onze selectie met een speler als Bas Dost kunnen versterken. Met zijn ervaring, winnaarsmentaliteit en doelpunteninstinct is hij van toegevoegde waarde voor ons team en onze club."