AZ presenteert Karlsson-opvolger en maakt vier miljoen euro over naar Zweden

AZ presenteert Karlsson-opvolger en maakt vier miljoen euro over naar Zweden

01-09-2023 09:03 Laatste update: 09:08
42

AZ heeft zich officieel versterkt met Ibrahim Sadiq. De 22-jarige vleugelaanvaller komt vier miljoen euro van BK Häcken en tekent voor vijf seizoenen in Alkmaar.

Sadiq is de opvolger van de naar Bologna vertrokken Jesper Karlsson. De Ghanese aanvaller meldde zich aan het begin van de week bij AZ voor een medische keuring en vloog vervolgens terug naar Zweden om donderdagavond nog mee te doen aan de Europa League-return van BK Häcken tegen Aberdeen.

"Het is als een droom die uitkomt voor mij", reageert Sadiq op zijn transfer naar Alkmaar. "AZ wilde mij heel graag hebben. Ook dat geeft een goed gevoel." Directeur voetbalzaken Max Huiberts is overtuigd van de kwaliteiten van de buitenspeler. "Ibrahim heeft twee jaar constant gepresteerd bij BK Häcken. We wilden er graag nog een aanvaller bij hebben. Daarom hebben we doorgepakt met de komst van Ibrahim."

Sadiq is een snelle vleugelaanvaller, die op rechts, links en in de spits kan spelen. Bij de Zweedse kampioen Häcken was hij dit seizoen al goed voor elf goals en twee assists in vijftien wedstrijden over alle competities. AZ aasde aanvankelijk ook op Million Manhoef, maar Vitesse zat te hoog in de boom.