Eredivisie-topscorer Douvikas verkast naar Spanje: transferrecord FC Utrecht

Eredivisie-topscorer Douvikas verkast naar Spanje: transferrecord FC Utrecht

28-08-2023 14:16 Laatste update: 14:28
110

Het is officieel: Tasos Douvikas is vertrokken bij FC Utrecht. De Griekse spits, vorig seizoen topscorer van de Eredivisie, vervolgt zijn carrière in Spanje, bij Celta de Vigo. Hij heeft tot medio 2028 getekend.

FC Utrecht verdient twaalf miljoen euro aan de 24-jarige Douvikas. Dat is een nieuw transferrecord voor de kwakkelende club, die zonder punten en goals onderaan staat in de Eredivisie. Hij maakte zondag tegen PEC Zwolle (1-0) al geen deel meer uit van de wedstrijdselectie.

In de eerste instantie gaat Utrecht de exit van Douvikas, die twee jaar geleden overkwam van Volos NFC, intern opvangen. Met Mats Seuntjens, Isac Lidberg, Anthony Descotte en Ole Romeny heeft trainer Michael Silberbauer vier spelers tot zijn beschikking die ook als spits uit de voeten kunnen.

Vorig seizoen pakte Douvikas de topscorerstitel in de Eredivisie. Die moest hij delen met Xavi Simons, die ook negentien keer scoorde. Bij Celta de Vigo, de huidige nummer zeventien van La Liga, komt de Griek drie oud-eredivisionisten tegen: Renato Tapia, Jorgen Strand Larsen en Luca de la Torre.

"De ontwikkeling die Tasos in Utrecht heeft doorgemaakt, is enorm", zegt technisch directeur Jordy Zuidam over 'de duurste FC Utrecht-speler ooit'. "We zagen hem de afgelopen jaren elke maand beter worden. Zijn prestaties spreken voor zich en onderschrijven de groei die hij bij FC Utrecht heeft doorgemaakt."

"Sportief gezien is het vertrek van Tasos uiteraard een aderlating, maar voor de financiële gezondheid van de club is het een heel belangrijke en waardevolle transactie. Wij bedanken Tasos voor zijn tomeloze inzet voor FC Utrecht en wensen hem veel succes toe in Spanje."