'Heerenveen legt formele aanbieding neer bij Feyenoord, akkoord verwacht'

'Heerenveen legt formele aanbieding neer bij Feyenoord, akkoord verwacht'

28-08-2023 20:28
51

Het spel is op de wagen: sc Heerenveen heeft zich officieel bij Feyenoord gemeld voor Patrik Walemark, meldt 1908. De betrokken partijen verwachten tot een akkoord te komen.

De belangstelling van Heerenveen is niet nieuw. Trainer Kees van Wonderen en algemeen directeur Ferry de Haan bevestigden de interesse, maar gaven ook aan dat een deal in financieel opzicht voor belemmeringen kon zorgen. Volgens het fanmedium is Walemark persoonlijk al rond met Heerenveen over een huurtransfer. 'Het formele voorstel van Heerenveen ziet er goed uit, maar vergt nog enige aanpassingen', klinkt het.

Feyenoord verlangt een huursom voor Walemark, terwijl Heerenveen naar verluidt een groot gedeelte van het salaris van de Zweedse aanvaller overneemt. Naast Heerenveen zijn er meerdere Eredivisie-clubs, waaronder Vitesse, geïnteresseerd in Walemark. De 21-jarige buitenspeler ligt nog tot de zomer van 2026 vast in Rotterdam-Zuid.

Walemark had mede door blessureleed een beperkte rol in het kampioensseizoen van Feyenoord. Hij kwam vorig seizoen tot vijftien Eredivisie-duels, waarin hij twee keer scoorde en drie assists gaf.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: